O nas

Meatologia to pasja do najwyższej jakości mięsa i wiedza o jego przygotowaniu zdobywana latami.

Soczyste steki z najdalszych zakątków świata oraz autorskie, rozpływające się w ustach kanapki to esencja Meatologii, która szturmem zdobyła serca foodies w Warszawie i we Wrocławiu. Ale Meatologia to również delikatesy. Od pierwszego dnia postawiliśmy sobie za cel dzielenie się wiedzą i popularyzowanie idei rzemieślniczego, jakościowego mięsa. To właśnie ze sprzeciwu wobec przeciętności zrodził się pomysł by oferować surowe steki i mięsa przygotowywane według naszych receptur. Dziś w prosty sposób możesz sam przygotować genialny obiad na bazie naszych produktów lub zamówić gotowe danie, które przyjedzie bezpiecznym, chłodzonym transportem.

Nasza filozofia jest prosta – tylko najwyższej jakości produkty i smak.

Nie kombinujemy. Mięso, które sprzedajemy pochodzi wyłącznie z kontrolowanych hodowli w Argentynie, Nowej Zelandii, Australii czy Japonii.

Współpracujemy z najlepszymi światowymi hodowcami, a wszystkie nasze produkty są certyfikowane.

Rosedale Ruby to najwyższa jakość i gwarancja smaku wprost z australijskiej Nowej Południowej Walii. Korzenie marki sięgają wczesnych lat 50, a Sam McNiven i James Millner to hodowcy i miłośnicy bydła w trzecim pokoleniu. Specjalizują się w rasie Angus Charolais. Bogaty smak i perfekcyjny marmurek to jej znak rozpoznawczy. Bydło spędza na dziewiczych pastwiskach cały rok, dzięki czemu mięso jest wyjątkowo kurche i delikatne.

Silver Fern Farm to najwyższej klasy producent jagnięciny z dziewiczej Nowej Zelandii, który mięsem zajmuje się od 1948 roku. Rozległe pastwiska, głęboka wiedza i miłośc do własnej pracy to coś co sprawia, że każdy kęs mięsa rozpływa się w ustach.

Ważnym elementem naszej filozofii, obok najwyżej jakości, jest przyjazna cena naszych produktów. Tak, aby szerzyć idee dobrego, rzemieślniczego mięsa, w kontrze do masowej produkcji.

Nasz sklep powstał z pasji do mięsa i gotowania, abyś cieszył się w domu najwyższą jakością i doskonałym smakiem.

 

Ekipa Meatologii