PASTRAMI I DODATKI

Pastrami to jeden z najbardziej ikonicznych i legendarnych tematów kulinarnych. Mniej zorientowanym może wydawać się, że to nowość, lecz tak naprawdę jest to sposób konserwacji mięsa znany ludzkości od setek lat. To technika polegająca na moczeniu mięsa w solance, wędzeniu i parowaniu. Prawdziwą popularność pastrami zaczęło zyskiwać w latach 20 i 30 XX wieku w imigranckich dzielnicach Nowego Jorku. To właśnie tam po raz pierwszy zaserwowano legendarne Pastrami on Rye – dwie wielkie pajdy chleba żytniego wypchane po brzegi pastrami. Biorąc na warsztat pastrami, wiedzieliśmy, że mierzymy się z legendą dlatego uczciwie przyznajemy że pastrami to produkt, nad którym pracowaliśmy najdłużej w naszej dotychczasowej kulinarnej przygodzie. Przetestowaliśmy niezliczoną ilość mięs i technik przyrządzania. Sprawdzaliśmy jakie roztwory soli najlepiej wpływają na kruchość mięsa i jak dobrać optymalne warunki wędzenia, aby wydobyć to co najlepsze z procesu. Opłacało się. Dziś możemy oddać w Wasze ręce produkt, z którego jesteśmy szczerze dumni. Jest emanacją tego co kochamy w mięsie i dlaczego się nim pasjonujemy. Pachnące dymem, kruche i soczyste plastry najwyższej jakości mięsa z autorską mieszanką przypraw – tego smaku nie dostaniesz nigdzie indziej.

Out of Stock

Sauerkraut

18,90 

Pikle

18,90 

Onion Kiss

15,90 

Hot Mayo

14,90