Wagyu - Wołowina japońska

Wagyu to jeden z największych przebojów eksportowych Kraju Kwitnącej Wiśni. Absolutny produkt premium, który zadowoli najbardziej wytrawych smakoszy. Rygorystyczne przepisy dokładnie regulują zasady, które muszą być spełniane w trakcie hodowli. Oferowane przez nas steki są sklasyfikowane jako klasa A5 – najwyższa jakość w restrykcyjnie przestrzeganej skali, a pochodzą z prefektury Kagoshima, jednego z najbardziej cenionych regionów.

Out of Stock

Wagyu Rib Eye steak

187,77 295,63 

Wagyu Strip Loin Steak

173,19 194,74 

Wagyu Filet Mignon steak

157,07 250,46 

Hodowla krów rasy wagyu

Hodowla Wagyu jest zaplanowana w najdrobniejszych szczegółach tak, by zwierzęta były najszczęśliwsze, a ich mięso najsmaczniejsze. Szczęście zwierząt to bowiem także szczęście tego, komu będzie dane zjeść pochodzące od nich mięso. Krowom Wagyu puszczana jest muzyka klasyczna oraz są masowane. Specjalną dietę z ekologicznych pasz o precyzyjnie określonym składzie uzupełnia piwo, którego konsumpcja pobudza u zwierząt apetyt. Takie żywienie powoduje, że mięśnie krów rasy Wagyu mają niepowtarzalny przerost tłuszczowy w formie marmurka, który z jednej strony jest wyznacznikiem jakości mięsa, z drugiej decyduje o jego niepowtarzalnym smaku. 

Wagyu - szczęście na talerzu

W temperaturze pokojowej marmurek Wagyu właściwie zaczyna się już rozpuszczać, stąd nasza dostawa zawsze odbywa się w ściśle określonych warunkach chłodniczych. Zjedzenie steka przyrządzonego z mięsa tej odmiany to niemalże mistyczne przeżycie – poprzerastanie mięsa delikatnym tłuszczykiem powoduje, że w czasie smażenia mięso zachowuje się perfekcyjnie i uzyskuje strukturę dosłownie rozpuszczającą się w ustach i cudowny smak, który eksperci określają jako dekadenckie połączenie maślanego z umami. Każdy wielbiciel mięsa powinien choć raz spróbować tej wołowiny – i gwarantujemy, że zapamięta to smakowe przeżycie na zawsze!