Wołowina z usa

Amerykański grill popularny jest we wszystkich stanach, najbardziej jednak na Południu, czyli m.i w Teksasie, Alabamie, Kentucky czy Arkansas. To w tamtejszych stronach na grillu królują steki z wołowiny, najczęściej krwiste lub średnio wysmażone z dodatkiem odrobiny soli i pieprzu oraz z efektowną kratką na powierzchni. Takie steki są również coraz bardziej popularne w Polsce. Spróbuj wyśmienitych steków premium z farmy Creekstone.  Głęboki smak oraz delikatne i soczyste mięso to znak rozpoznawczy amerykańskiej wołowiny premium.

Out of Stock

T-bone Steak US

239,92 257,91 

Rib Eye Steak US

87,90 139,90 

New York Steak US

74,90 119,90 

Amerykańska jakość

Przy wyborze steków staramy się patrzeć na temat szeroko, aby zawsze być w awangardzie. To siła napędowa Meatologii, która tym razem doprowadziła nas aż do farmy Creekstone w USA specjalizującej się w hodowli wołowiny rasy Black Angus.

To jedna z najlepszych hodowli w Stanach, a co za tym idzie, światowa czołówka. Prawdziwe rzemiosło, które jest nam tak bliskie. Ręczna selekcja, tradycja i wiedza zdobywana latami oraz wiele certyfikatów otrzymanych za utrzymywanie najwyższych standardów jakościowych.

Barbecue w Amerykańskim stylu

Słowo barbecue według historyków wywodzi się z języka jednego z plemion indiańskich. „Barbacoa” bo tak właśnie brzmiało to słowo w języku ludowym, oznaczało pieczenie mięsa nad węglem. Dziś słowem „barbecue” Amerykanie określają zarówno sam przyrząd do grillowania, jak i przyjęcia na powietrzu, którego główną atrakcją są właśnie dania z grilla. Najbardziej charakterystycznym mięsem używanym podczas grillowania jest wołowina.