PASTRAMI I DODATKI

Pastrami to jeden z najbardziej ikonicznych i legendarnych tematów kulinarnych. Mniej zorientowanym może wydawać się, że to nowość, lecz tak naprawdę jest to sposób konserwacji mięsa znany ludzkości od setek lat. To technika polegająca na moczeniu mięsa w solance, wędzeniu i parowaniu. Prawdziwą popularność pastrami zaczęło zyskiwać w latach 20 i 30 XX wieku w imigranckich dzielnicach Nowego Jorku. To właśnie tam po raz pierwszy zaserwowano legendarne Pastrami on Rye – dwie wielkie pajdy chleba żytniego wypchane po brzegi pastrami. Biorąc na warsztat pastrami, wiedzieliśmy, że mierzymy się z legendą dlatego uczciwie przyznajemy że pastrami to produkt, nad którym pracowaliśmy najdłużej w naszej dotychczasowej kulinarnej przygodzie. Przetestowaliśmy niezliczoną ilość mięs i technik przyrządzania. Sprawdzaliśmy jakie roztwory soli najlepiej wpływają na kruchość mięsa i jak dobrać optymalne warunki wędzenia, aby wydobyć to co najlepsze z procesu. Opłacało się. Dziś możemy oddać w Wasze ręce produkt, z którego jesteśmy szczerze dumni. Jest emanacją tego co kochamy w mięsie i dlaczego się nim pasjonujemy. Pachnące dymem, kruche i soczyste plastry najwyższej jakości mięsa z autorską mieszanką przypraw – tego smaku nie dostaniesz nigdzie indziej.

Out of Stock

Sauerkraut

24,90 

Pikle

24,90 

Onion Kiss

22,90 
Brown Mustard
Out of Stock

Brown Mustard

19,90 
Hot Mayo
Out of Stock

Hot Mayo

19,90