SOSY DO MIĘSA I PASTRAMI, SOS DO STEKA

Dobry sos potrafi odmienić losy dania. To fakt. Steki wołowe, kanapka z pastrami, domowy burger – wszystkie te dania wymagają kropki nad i. Nasze sosy przygotowujemy od podstaw, z użyciem naturalnych składników i bez żadnych zbędnych ulepszaczy. Sos BBQ gotujemy na śliwce, zgodnie ze sztuką. Śmiało możemy powiedzieć, że Hot Mayo to już klasyk, a Mayo Wasabi to prawdziwa gratka dla fanów azjatyckich smaków. Wiemy też, że mało co tak pasuje do mięsa jak dobra musztarda. Dlatego przygotowaliśmy dwie do wyboru – Brown Mustard rodem z Dijon oraz Honey Mustard do dań wymagających odrobinę słodyczy. Jeśli kochasz jeść i gotować to nasze sosy zrobią robotę.

Pikle

18,90 

Sauerkraut

18,90 

Smoked BBQ

16,90 

Onion Kiss

15,90 

Hot Mayo

14,90 

SOS - IDEALNE Dopełnienie Kanapki z Pastrami, pulled beef lub burgera

Dobrze skomponowana kanapka, czy to klasyczna – bardziej śniadaniowa, czy na ciepło – bardziej lunchowa (np. burger, kanapka z szarpaną wołowiną lub kanapka z pastrami) musi składać się z kilku elementów. Mięso gra pierwsze skrzypce, wiadomo, ale to właśnie najdrobniejsze szczegóły sprawiają, że całość składa się w idealnie skomponowane danie. Wyobraź sobie soczyste i kruche pastrami, pachnące pieczywo, świeże warzywa, chrupiące pikle i coś co spaja to wszystko w całość. Sos. W naszej ofercie znajdziesz sosy na bazie musztardy, te bardziej ostre i te delikatnie słodkie, cudownie dymne BBQ i kremowe majonezy, które w połączeniu z pastrami, burgerem lub pulled beef sprawią, że Twoje kubki smakowe nigdy tego nie zapomną.

Steki z sosem czy bez?

To iście filozoficzne pytanie. Przez lata w Meatologii zauważyliśmy, że ludzie dzielą się na purystów, którzy kochają jeść steki same i na takich, którzy chętnie podleją steka dobrym sosem. Trzeba uczciwie powiedzieć, że steki wołowe wymagają chociaż minimalnych dodatków. Mięso zawsze gra główną rolę, ale zdecydowanie zyskuje, gdy smak wołowiny przełamiemy zieleniną, ziemniaczkami lub innym dodatkiem i właśnie sosem. Wtedy właśnie wołowina zaczyna błyszczeć. A jaki sos będzie najlepszy? Przede wszystkim na wstępnie odrzućmy wszystkie sosy ze sztucznymi barwnikami, ulepszaczami itd. Idealny sos do steka ma prosty i uczciwy skład. Druga zasada również jest prosta – sos nie może zdominować smaku mięsa. Idealnie sprawdzi się np. nasz domowy BBQ przygotowany z naturalnych składników takich jak wędzona śliwka, świeże pomidory, wędzona papryka czy melasa. Świetnym wyborem będzie również Brown Mustard, którego francuski rodowód świetnie pasuje do polędwicy wołowej czy rib eye’a.